Conferinta „Constructiile, o bransa unita impotriva COVID”

Vezi parerea profesionistilor despre impactul crizei de COVID in piata constructiilor

Adrian Cefalan
Director Investitii, Compania Nationala de Investitii SA
Un lucru bun a fost ca in ultima perioada au crescut numarul ofertantilor, dar sper ca toti o sa-si faca o evaluare buna a lucrarii ca sa nu ajungem din nou la diferente de 20%-30% intre ofertele primite; si astfel sa avem oferte financiare nefezabile.

Irinel Gheorghe
Director General, Sipex
In viitor, statul o sa joace un rol important, iar unul dintre proiectele strategice este reabilitarea termica; care are atat avantaje economice cat si de mediu.

Dragos Marcu
Director General, Popp si Asociatii
Aceasta este momentul investitiilor publice, statul trebuie sa mute atat ca investitii; cat si prin a ajuta companiile cu capital de lucru, plati rapide si avansuri.

Francisc Tancof
Director Comercial, Valplast Industrie
Comportamentul cumparatorului s-a modificat, mare parte din comenzi vin acum online. Focusul nostru a fost si o sa fie in continuare sanatatea angajatilor, sanatatea clientilor si salvarea locurilor de munca. In plus, in conditiile in care se estimeaza ca 12% din companii vor intra in insolventa cash-flow-ul devine esential.

Adrian Pop
Vicepresedinte, OAR
Una dintre prioritatile nostre, alaturi de minister, este sa reglementam semnatura electronica. Mai mult decat atat, ne dorim sa avem o platforma digitala, controlata de stat, unde sa se desfasoare tot procesul de avizare.

Adriana Iftime
Director General, Federatia Patronatelor in Constructii
Daca in trecut sectorul constructiilor era dezavantajat din cauza capriciilor vremii, de data asta lucrul acesta ne-a ajutat sa inaintam cu proiectele.  Printre firmele din patronat care au fost afectate de pandemie au fost producatorii de materiale, in special cei care faceau export.

Claudiu Gaidos
Director Executiv, Terax
Rolul statului este esential in perioada urmatoare si ar trebui acordata prioriatate zonei de apa-canal. In perioada aceasta s-a vorbit mult despre igiena, dar 90% din populatia din mediul rural nu are acces la apa curenta si canal.

Irina Forgo
Director Programe, Federatia Patronatelor in Constructii
Fara schimbari legislative, nu putem vorbi de progres. Ne axam pe modificare legii achizitiilor publice astfel incat sa nu mai blocam proiectele din cauza neclaritatilor.

Ramona Veleanu
Vicepresedinte, FGS

Un mod de a pastra cat mai multi oamenii in industria constructiilor este sa ne inspiram din vest si sa implementam un sistem de pensii ocupationale.

Gheorghe Balaceanu
Presedinte, FGS
FSG Familia si CMC o sa faca tot posibilul sa ofere oamenilor o protectie sociala cat mai buna. In plus, o sa incepem niste programe de formare profesionala care sa creasca eficienta oamenilor si o data cu asta si salariile.

Vezi conferinta integral

Lucreaza sigur, simplu si rapid cu eDevize

Incearca eDevize